Дейвид Хофман посети музейните обекти в град Стара Загора

    На 03. 08. 2013 г. американският журналист Дейвид Хофман посети заедно със съпругата си Ана музейните обекти на Стара Загора. Хофман е в България от 15 юли и подготвя туристически пътеводител за посетените градове. Той бе изключително впечатлен от музей „Неолитни жилища”, архитектурен комплекс „Музей на религиите” и „Късноантична обществена сграда с мозайки” в пощенската палата. Американските любители на пътешествията бяха очаровани от посещението си в РИМ – Стара Загора, където с любопитство се превъплътиха в жители на древната Августа Траяна като се облякоха в реплики на римски одежди. „Това е страхотно! Ще препоръчам на всички посетители на сайта ми да посетят старозагорския музей и да се възползват от тази атракция“, сподели  Хофман.

В сайта си, съществуващ от 2007 г., журналистът разказва за пътешествията си по целия свят и препоръчва забележителности, места за настаняване, заведения. България е 48-ата страна в неговия списък, след като е обиколил почти цяла Европа, половин Африка, Южна и Централна Америка и Карибите.

 

Чудесен музей с модерна сграда и отлично презентирана експозиция. Научихме толкова много. Ще препоръчаме на всички да посетят Стара Загора и да дойдат тук, за да научат повече за българската история и култура. Благодарим ви!“ Дейвид и Ана Хофман.

 

 

 

 

постоянна експонация

На 19 юни (сряда) 2019 г. в Зала 33 на Регионален...
На 18 май 2019 г. на IV експозиционно ниво в РИМ-...

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!